Onderhoud vloer

Hoe kan ik mijn Moduleo® vloer het beste onderhouden?

Elke Moduleo® luxe vinylvloer werd ontworpen om lang mee te gaan. Maar om ervoor te zorgen dat uw vloer doorheen de jaren zijn mooie luxueuze uitstraling blijft behouden, volgt u best enkele richtlijnen. Voor de schoonmaak volstaat een gewone bezem, een microvezeldoek, een stofzuiger of een vochtige zwabber in combinatie met goedgekeurde reinigingsproducten.

Gebruik liever geen agressieve reinigingsproducten of reinigingstoestellen met stoom. Laat na het schoonmaken ook geen plassen met water op de vloer staan.

Moduleo® adviseert het gebruik van Xtrafloor onderhoudsproducten

Onze schoonmaakproducten werden speciaal samengesteld voor het gebruik met Moduleo®-producten en de meeste vinyl-, rubber- en linoleumvloeren. Voor meer informatie, zie www.xtrafloor.com

We hebben een speciale Gids met onderhoudsadvies samengesteld waarin u alle tips krijgt om uw Moduleo® vloer optimaal te onderhouden, o.a. over vegen, dweilen, schoonmaken met sprays en schrobzuiger.

Is mijn Moduleo® luxe vinylvloer krasbestendig?

De slijtlaag van alle  Moduleo® luxe vinylvloeren is krasbestendig in overeenstemming met de Europese richtlijnen, maar niet volledig krasvast. Scherpe voorwerpen kunnen krassen veroorzaken, dus u dient bepaalde voorzorgsmaatregelen in acht te nemen.

Een efficiënt gebruik van deurmatten voorkomt de impact van scherpe voorwerpen zoals stof, zand en steentjes op uw schoenzolen. De poten van meubels (tafels, stoelen, kastjes, enz.) moeten voorzien zijn van de nodige bescherming, en bureaustoelen moeten uitgerust zijn met zachte wielen. De wielen  zuigmond van uw stofzuiger mogen niet te hard of beschadigd zijn, en de wielen moeten vrij ronddraaien.

Kan ik mijn Moduleo® vloer schoonmaken met een stoomreiniger?

De Protectonite PU-beschermlaag van een Moduleo®-vloer maakt deze bijzonder gemakkelijk schoon te maken. Reinigen met een stoomreiniger is niet noodzakelijk en we raden u dit ten stelligste af. De hete stoomlucht kan de platen vervormen, en het risico op vloerschade vergroten. Bovendien kan de stoom tussen de voegen komen en de kleeflaag beschadigen, waardoor de platen kunnen loskomen.