Lijm

 

 

Omschrijving en toepassing:

UZIN KE 2000S PVC- en rubberlijm is een oplosmiddelvrije, zeer voordelig uitstrijkende dispersielijm voor elastische vloerbedekkingen. Gebruiksklare, dispersielijm met een zeer lange ‘droge lijmtijd’  ofwel zeer gunstige inlegtijd. Voor toepassing binnen. Afhankelijk van de wachttijd en de wijze van inleggen, is UZIN KE 2000S te gebruiken voor een ‘halfnatte’-, droge verlijming:

 

Half-natte verlijming:

Enige wachttijd wordt in acht genomen om een groot deel van het water uit de lijm te laten verdampen. De bedekking wordt ingelegd op het moment dat de lijm bij aanraking met de vinger nog ‘afgeeft’ en de lijmril nog net goed weg te wrijven is. Bij inleggen van de bedekking ontstaat nog een 100% overdracht van lijm naar de bedekkingrug.

 

Droge verlijming:

Met het inleggen van de bedekking wordt gewacht totdat het overtollig vocht uit de lijm is verdampt en er dus geen vocht door bedekking of ondergrond behoeft te worden opgenomen. Bij stevig aanraken met de vinger vindt geen overdracht meer plaats van lijm. Bij aanwrijven van de vloerbedekking ontstaat direct een hoge hechtkracht